Meteen naar de inhoud

Programma

Medan Trio

Medan Trio

Het Medan Trio vertelt verhalen door geïmproviseerd te spelen, open muziek, gecombineerd met visuele kunst. Het trio bestaat uit Nathalie Schaap (voc & bass), Kasper Rietkerk (saxofoon) and Laurens Schweppe (keys).

Het Medan Trio begon in 2018 toen ze besloten samen muziek te schrijven nadat ze een aantal tijdelijke projecten met elkaar hadden gedaan. Het trio is altijd gefascineerd geweest over de combinatie van beelden en muziek. Aan het einde van 2018 ontmoetten zij tekenaar en animator Timon Vader. Samen met hem kijkt het Medan Trio hoe ze verhalen kunnen vertellen en hoe zij emoties kunnen communiceren. 

Alvast een beetje sfeer proeven▼

Sanne&Sara

Sanne&Sara

Sanne&Sara is een ambitieus en dynamisch harpduo met een moderne twist, bestaande uit Sanne Bakker en Sara van den Brink. Dit duo begon in 2018 met het spelen van modern klassiek repertoire en hebben sindsdien vele concerten gegeven, prijzen gewonnen en ze waren bijvoorbeeld te zien als Jonge Helden bij Podium Witteman.

Tijdens Show de Knetter nemen Sanne&Sara je mee in de wereld van de 20e eeuwse klassieke muziek. Met muziektheater, tekst en beweging laten ze alle kanten van de moderne harp zien. Want hoe klinkt een stuk dat geïnspireerd is op telefoons? En hoe klinkt Bulgaarse muziek op twee harpen?

Alvast een beetje sfeer proeven▼

GIRLSGIRLSGIRLS

GIRLSGIRLSGIRLS

Poppunk/emo-band GIRLSGIRLSGIRLS is er om iedereen aan te leren dat je niet bang hoeft te zijn om te doen waar je blij van wordt, fuck wat mensen van je denken. Iedereen verdient een scene waar je kan zijn wie je bent, en kan doen wat je wil doen. Doe wat je wil, maar doe het met GIRLSGIRLSGIRLS.

Alvast een beetje sfeer proeven▼

Burgeon

Met talloze akoestische snaarinstrumenten, verhalende teksten en meerstemmige nummers neemt Burgeon de luisteraar mee in hun wereld. Voldoende ingrediënten voor een concert vol energie en verassende uitspattingen. Ze schrijven alle nummers samen en laten zich inspireren door de verwondering én eigenaardigheid van het leven. Door de akoestische muziekstijl met tinten van country en folk samen met een grote variatie aan instrumenten hebben ze een karakteristiek geluid, door henzelf gekscherend ‘wooden sound’. Net zoals hout, dat nooit stopt met vormen, is geen enkel nummer ooit écht helemaal uitgegroeid. Ze laten zich altijd weer opnieuw inspireren. Hierdoor is ieder optreden uniek!

Alvast een beetje sfeer proeven▼

MOONWAKE

MOONWAKE is een band bestaande uit vijf jonge, gemotiveerde muzikanten die elkaar hebben ontmoet op de Jazz & Pop opleiding van het conservatorium te Zwolle. Met dezelfde fascinatie voor (neo-)Soul, Jazz, Funk en alles wat daar tussenin zit, hebben deze muzikanten elkaar helemaal gevonden. Hun repertoire bestaat naast hun eigen werk uit covers van onder andere Hiatus Kaiyote, Anderson Paak en Nubiyan Twist. Voor een rijker geluid en extra funkiness wordt de band bij dit concert versterkt door een drie-koppige blazerssectie. Een combinatie van sterke vocals, goede grooves en veel improvisatie kenmerkt de sound van deze band.

Alvast een beetje sfeer proeven▼

WinWel

Gijs van Lieshout aka WinWel is a 22-year old producer and multi-instrumentalist from The Netherlands. The graduate of ArtEz Conservatory is well on his way to making a name for himself, with hundreds of thousands of listeners and features on MrSuicideSheep, 7Clouds and Dutch prime radio 3FM. Now, WinWel continues his legacy with a remix for his childhood idol, Flux Pavilion, out now on Circus Records.WinWel weaves organic sounds into a dreamy realm of harmonies and melodies, with his childhood as his main inspiration. The musician uses all kinds of live instruments in his productions: piano, kalimba, drums, a self-made ‘music box’, and even household objects. Together with a “less is more” mindset, the Dutchman leaves behind an instantly recognizable imprint that immediately grabs attention. Let WinWel take you from dreamy flights to ecstatic dancing with immersive visuals and a wide range of organic instruments.

Alvast een beetje sfeer proeven▼

Mehmet Uludağ

Mehmet Uludağ komt al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Hij krijgt als kind saz-les in Zwolle. Zijn culturele achtergrond speelt een belangrijke rol, met name het uitgebreide arsenaal aan Turkse volksliedjes is een belangrijke inspiratiebron voor zowel eigen interpretaties als nieuwe creaties.

Mehmet zingt, speelt saz en bağlama en vindt in Behsat Üvez (Baraná & Co) de leraar en mentor die hem met zijn enorme muzikale achtergrond aanmoedigt een conservatoriumopleiding te gaan volgen. Daarop volgt een 7-jarige professionele muziekopleiding inclusief master bij Codarts in Rotterdam. Gedurende deze periode kreeg hij o.a. les van Talip Özkan en Naim Avcı. Ook volgt hij masterclasses bij o.a. Arif Sağ, Erkan Oğur, Betin Güneş, Zeki Adsız en Ali Ekber Çiçek.

In 2013 brengt Mehmet Uludağ zijn eigen album uit, getiteld ‘Bence Aşk’ (Ik denk liefde). Hierop staan een achttal werken, waaronder arabesken, langzame en ontroerende stukken, volksliederen en enkele pop songs. Met deze cd slaat hij een brug tussen zijn geboorteland en Turkije. Hij zegt daarover: ‘Veel Turkse mensen zijn wel gewend aan westerse muziek, maar westerse mensen zijn nog niet zo bekend met Turkse muziek. Op ‘Bence Aşk’ probeer ik beide werelden dichter bij elkaar te brengen’.s

In 2021 formeert Mehmet Uludağ met bevriende muzikanten de nieuwe band Muamma. Muamma creëert een unieke cross-over die Turkse volksliederen vermengt met funky Anatolische psychedelische rock en jazzvibes. Binnenkort gaat de band de studio in voor opnamen.

Alvast een beetje sfeer proeven▼

Amateurmuzikanten

Niet alleen professionele-, maar ook amateurmuzikanten krijgen op het Show de Knetter Festival de spotlights. Wij bieden (jong) muzikaal talent een podium, zo kunnen ze podiumervaring opdoen en een fanbase opbouwen. 

De amateurmuzikanten Show de Knetter 2022:

 • Pop aan het dansen 1
 • Pop aan het dansen 2
 • Memory Lane 
 • Neerlansch Trots 
 • Jaren 80-achtig 
 • Je suis ballade 1
 • Je suis ballade 2
 • !00% band 1
 • 100% band 2
 • Koor Business 
 • Glas Half Folk 
 • Rock Radio
 • Classico
 • Bambino Classico 
 • Klijn en Fijn

Alvast een beetje sfeer proeven▼

Workshop: Rap

De Zwolse rapper Yuwno start op jonge leeftijd met zijn creatieve
ontwikkeling. Op 12-jarige leeftijd zet hij zijn eerste lyrics op papier.

Op zijn 17e ervaart hij hoe effectief en krachtig minimale middelen al gebruikt kunnen worden om gedachten en gevoelens te vertalen.

Tussen 2017 en 2019 loopt Yuwno 2 jaar stage bij de Fakkelteit, een door Rico (Opgezwolle/Fakkelbrigade) gerunde community voor jongeren. De rapper begeleidt de daar aanwezige deelnemers vanuit sociaal culturele insteek bij het
schrijven en opnemen van tracks en het opdoen van podiumervaring. Op een zijspoor geeft Yuwno rapworkshops op middelbare en basisscholen waar hij cultuur en educatie laat samen komen.

Sinds 2020 is Yuwno werkzaam als ambulant jongerenwerker. Hier start hij zijn eigen muziekplatform en is, samen met jongeren, wekelijks bezig met muziek maken binnen de urban tak.

Wil je graag deze workshop volgen? Meld je dan nu aan! 

|| Deze workshop kost 2 munten||

Workshop: Close harmony

Hoi! Mijn naam is Noa Nieuwenkamp, ik ben zangeres, zangdocent en student Jazz & Pop aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.
Ik heb een grote liefde voor meerstemmig zingen en dit doe ik al vanaf dat ik klein ben!
Samen met jou wil ik de uitdaging aangaan om in rap tempo een knallend, meerstemmig lied in te studeren en mijn liefde voor groepszang met je te delen. Hou je van zingen? Wees welkom. Het hebben van ervaring is geen vereiste. We zingen in een groep, samen sta je sterk!

Wil je graag deze workshop volgen? Meld je dan nu

|| Deze workshop kost 2 munten||

Workshop: Wereldmuziek

In de workshop Wereldmuziek zal je de basiskennis over ney leren. Ney is een holle rietstengel met vijf of zes gaten en is een van de oudste instrumenten en erg populair in Turkije, Iran en bijna het gehele Midden-Oosten. 

In deze workshop neemt Sinan je mee in de wereld van de ney. Zo gaan we het hebben over de geschiedenis van het instrument, de basis modale muziekuitleg en microtonaliteit in makam-muziek en gaan we een paar stukken spelen uit het Ottomaanse  en Anatolische muziek.

Daarnaast geven we een inleiding in de slagwerkwereld van het Midden Oosten. Modar vertelt over traditionele instrumenten , zoals de riq, tar en de darbuka. Ook introduceert hij verschillende ritmes en vertelt hij over de geschiedenis van de Arabische percussie.

Wil je graag deze workshop volgen? Meld je dan nu

|| Deze workshop kost 2 munten||

Workshop: Klankwerk

Captured at on 11 Dec, 2021 by Martine Vonk Fotografie

Kom even uit de drukte en geniet van de van harpschalen en klankschalen.Open Klank verzorgt om 14:30 en 18:00 uur een klanksessie van een half uur.

Voel wat de trillingen van de klankschalen met je doen, waar jij je goed bij voelt, de hoge of lage klanken of bij het geluid van een specifieke schaal. Bij deze klanksessie zit je gewoon op een stoel, een mooie gelegenheid om kennis te maken met klankwerk gericht op rust en ontspanning.

Naast het Van der Capellenstage vind je ook een kraam met handgemaakte instrumenten die in de Open Klank werkplaats op deze locatie worden gemaakt.

Wil je graag deze workshop volgen? Meld je dan nu

|| Deze workshop kost 2 munten||

Workshop: Insectenhotel bouwen

De zon begint vaker te schijnen en de dagen worden warmer. De insecten komen weer tevoorschijn! Iedereen weet dat het slecht gaat met de bijen en de insecten. In deze workshop ga je de insecten een handje helpen door een insecten hotel te bouwen. Welk insect heeft welke eisen en hoe maak ik een hotelkamer die ze ook graag bezoeken? 

 

In de Studio

Ik-wil-leren-zingen-Zwolle-1024x640

Kan jij zingen als een nachtegaal of wil je lekker vals meezingen met je favoriete nummer? Op het Show de Knetter Festival kun je met de hulp van @waplingproductions je eigen demo maken in onze studio!

Tussen 13:00-17:00 kun je je hitsong opnemen met begeleiding van een karaoketrack en meenemen naar huis. Ben jij geïnteresseerd en wil je graag je stem laten horen? Kom dan langs! 

|| De opname kost 2 munten||

Blokkenschema

Hallo! Soms ben ik even verstopt, maar als je de pagina even refreshed kom ik zo tevoorschijn! – Blokkenschema